| |

Webhotell sjekkliste

Når du skal velge serverleverandør, er det viktig å ta hensyn til en rekke faktorer for å sikre at du velger en tjeneste som dekker dine spesifikke behov. Her er en sjekkliste som kan hjelpe deg med å ta denne avgjørelsen:

 1. Servertype: Finn ut om du trenger delt hosting, virtuell privat server (VPS), dedikert server eller skyhosting basert på dine behov.
 2. Ytelse og hastighet: Se etter maskinvare med høy ytelse, raske prosessorer, tilstrekkelig RAM og SSD-lagring for bedre hastighet.
 3. Oppetidsgaranti: Velg en leverandør med høy oppetidsgaranti (vanligvis 99,9 % eller høyere) for å sikre at nettstedet eller applikasjonen din forblir tilgjengelig.
 4. Båndbredde og dataoverføring: Vurder ditt behov for båndbredde og sjekk om leverandøren tilbyr tilstrekkelig båndbredde uten skjulte avgifter.
 5. Lagringskapasitet: Sørg for at serveren har nok lagringsplass for nåværende og fremtidige behov, og sjekk om den er skalerbar.
 6. Email: Opprettelse av egen email på ditt domene bør være inklusiv, men sjekk størrelse på mailboks pr. email konto.
 7. SSL-sertifikater: SSL sertifikater bør være inklusiv. SSL sertifikater vil gjøre det mulig for serveren å kryptere data som går mellom siden din og brukerne.
 8. Sikkerhetsfunksjoner: Se etter robuste sikkerhetsfunksjoner som brannmurer, DDoS-beskyttelse og regelmessige sikkerhetskopier.
 9. Lokalisering av datasentre: Ta hensyn til datasentrenes geografiske plassering med tanke på ventetidsproblemer, spesielt hvis målgruppen din er regionsspesifikk.
 10. Skalerbarhet og fleksibilitet: Leverandøren bør gjøre det enkelt å skalere ressursene etter hvert som behovene vokser.
 11. WHOIS skjerming: Eierne av nettsider registreres i et register. Dette betyr i utgangspunktet at mer eller mindre hvem som helst kan gjøre et WHOIS søk og se at du er eieren av domenet ditt.
 12. Kundestøtte og servicenivåavtale (SLA): Se etter døgnåpen kundestøtte med et godt rykte og en tydelig servicenivåavtale.
 13. Kontrollpanel og brukergrensesnitt: Sørg for at leverandøren tilbyr et brukervennlig kontrollpanel og brukergrensesnitt.
 14. WordPress kontrollpanel: Du bør kunne styre dine WordPress plugins (på/av/slett) fra eget kontrollpanel hvis det er noe feil på siden din.
 15. Sikkerhetskopiering og katastrofegjenoppretting: Sjekk at leverandøren tar automatisk back-up minst en gang i døgnet med minst 30 dager lagring, og at du enkelt kan opprette en kopi.
 16. Anmeldelser og omdømme: Les anmeldelser og attester for å vurdere leverandørens omdømme og tjenestekvalitet.
 17. Tilleggstjenester: Vurder om leverandøren tilbyr tilleggstjenester som e-posthosting, CDN-tjenester og domeneregistrering.
 18. Teknologi og programvare: Sjekk om de støtter den nødvendige programvaren og teknologistakken du planlegger å bruke, for oss er dette WordPress.
 19. Miljøhensyn: Hvis bærekraft er viktig for deg, bør du se etter leverandører som bruker fornybare energikilder eller har en grønn policy.

Denne sjekklisten skal hjelpe deg med å vurdere potensielle serverleverandører og velge den som passer best til dine krav og mål.

Legg igjen en kommentar